2012. május 8., kedd

Rebarbara pongyolában

A klasszikus alma pongyolában (vagy slafrokban) friss, tavaszi változata. Egyszerű, sűrű palacsintatésztában készült, de ajánlom kipróbálni sör- vagy esetleg bortésztával.
Vágjuk a rebarbarát 5-6 cm hosszú darabokra, ha nagyon vastagok a szárak, vágjuk hosszában is ketté. Keverjünk a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát, amihez kivételesen adjunk egy evőkanál cukrot is. Forrósítsunk fel egy edényben bő olajban sütéshez olajat. Mártsuk a rebarbara darabokat a palacsintatésztába, tegyük az olajba, majd vegyük közepesre a lángot. Néhány perc alatt süssük aranybarnára, szűrőlapáttal szedjük papírtörlővel bélelt tányérra.
Mivel az így elkészített rebarbara veszettül savanyú  kellemesen savanykás, hintsük meg bőségesen porcukorral. Még jobb, ha fél deci cukorból fél deci vízzel és negyed teáskanál őrölt fahéjjal főzött sziruppal meglocsoljuk. Tálaljuk frissen elkészítve, de vigyázzunk, nagyon jól tartja a hőt, könnyen megégethetjük vele magunkat!

Nincsenek megjegyzések: