2012. február 2., csütörtök

Cider forrón

Nyarat ugyan nem csinál, de kicsit jobban érezzük magunkat tőle, különösen hosszabb szabadban tartózkodás után. Használjuk hozzá kedvenc forralt bor receptünket, a bort cseréljük ciderre. Van, aki vizet is szokott tenni a forralt borhoz, a forró ciderből szerintem érdemesebb kihagyni. Nálam most így készült:

Hozzávalók (2 személyre):

fél liter almacider
1 rúd fahéj
4 szem szegfűbors
1 csillagánizs
egy kis darab narancshéj
1 ek barna nádcukor (vagy több, ízlés szerint)



A hozzávalókat egy lábosba tesszük és kis lángon felforraljuk. Lehúzzuk a lángról, és negyed órát fedő alatt pihenni hagyjuk. Visszatesszük a lángra, újra felforrósítjuk és leszűrve azonnal tálaljuk.

3 megjegyzés:

nagypapi írta...

Azért ciki, hogy a gyerekekkel nem számolsz...:)
Odakint milyt kapni, angolt, vagy franciát? (persze hülye kérdés)

Zsuzsa írta...

:)
képzeld, találtam helyit, jellegében inkább az angol felé hajlik.

szilvi49 írta...

Nem ittam még soha, de ki fogom próbálni. Van egy tucat jól bevált forralt bor receptem, ezen az oldalon nézelődhetsz ha boros kérdésed van http://minu.me/-vinopedia