2011. március 26., szombat

Csokoládés cornflakes



Alig recept, inkább egy ötlet Nigel Slater régi könyvéből, a Real Foodból. Egy nem annyira kedvelt cornflakes maradékának felhasználására gondoltam alkalmazni, de a gyerekek persze így sem ették eléggé, most az étcsoki miatt. Felnőtteknek azért jól jöhet, jól záródó dobozban napokig eláll, lehet rájárni. Hamar elkészül, csak a megdermedés miatt kell kicsit előrébb tervezni, időhiányos napokon bonyolultabb házi sütik helyett. Az eredeti receptben kétszeres mennyiségű golden syrup szerepel, szerintem úgy túl édes lenne, még az itt feltüntetett mennyiségből is nyugodtan vissza lehet venni, ha valaki nem annyira édesszájú.

Hozzávalók (14 darabhoz):

5 dkg vaj
2 ek goldenszirup
10 dkg jó minőségű étcsokoládé
8 dkg cornflakes 

A vajat, szirupot és a csokoládét egy kis tálkában gőz fölött megolvasztjuk. Ügyeljünk, hogy a tálka alja ne érjen a vízbe. Belekeverjük a cornflakes-t. A csokis masszát evőkanállal papírformákba adagoljuk, és a hűtőszekrénybe tesszük, míg teljesen kihűl és megdermed.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

1 megjegyzés:

"saját levében" írta...

Majd a tejcsokisba talán még egyéb egészséges magokat is bele lehetne csempészni az elvetemült kölköknek!