2011. január 27., csütörtök

Kókusztejes mangós zabkása

Yotam Ottolenghi receptje, akinek Plenty című vegetáriánus szakácskönyvével már szemezek egy ideje. Ottolenghi nem vegetáriánus, érezhetően másképp közelíti meg a vegetáriánus ételeket, biztos vagyok benne, hogy recetpjei elszánt húsevőknek is tetszenének. A Guardian hétvégi mellékletében megjelenő receptjei között érdemes válogatni.
Ez recept a karamellizált csillagánizsos grépfrúthoz hasonlóan az egészséges és gyors reggelik gyűjteményéből származik. Tényleg hamar elkészül, egy rohanós hétköznapi reggelbe is belefér, és a kevés kókusztejnek és a gyümölcsöknek köszönhetően azok is bátran próbálkozhatnak vele, akik nem rajongói a zabkásának, eltér a megszokottól. Az eredeti receptben kevesebb juharszirup szerepel, az édesszájúak kövessék az alábbit.

Hozzávalók (2 személyre):

4 dl víz
9 dkg aprószemű zabpehely
csipet só
1/3 rúd vanília kikapart magjai
3 ek juharszirup
fél kis banán
fél kis mangó
3-4 evőkanál kókusztej

A vizet felforraljuk egy kis lábosban. Hozzáadjuk a zabpelyhet, és időnként megkeverve 10 perc alatt puhára főzzük. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a sót, a vaníilát és a juharszirupot. A banánt felszeleteljük, a mangót kockákra vágjuk. A zabpelyhet tálkákba szedjük, meglocsoljuk a kókusztejjel és a tetejére szórjuk a gyümölcsöt.



(tálka: Zsófi)

2 megjegyzés:

Zsófi írta...

hello tálka! ez nagyon jól hangzik, csak úgy, mint az előző leves. a Plentyt majd kölcsönadod, ugye? :)

Zsuzsa írta...

feltétlenül! egyelőre még csak az alakuló amazon-csomag egyik tagja, de közeleg a perc, főként, hogy múltkor egy rossz zadie-ra kattintottam (mármint ez sem rossz, de nem ezt akartam).