2010. július 20., kedd

Báránycomb grillen


A képen négy darab, sok embernek, de egyesével is érdemes belevágni. A fűszerek természetesen mind frissen értendők.

Hozzávalók:

báránycomb
fokhagyma
olajbogyó
olívaolaj
rozmaring
kakukkfű
oregánó
zsálya
levendula

A báránycombot előkészítjük, lehártyázzuk. Az olajbogyót kettévágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, a friss zöldfűszereket felaprítjuk. Kicsi éles késsel sok apró, kb. 2 cm mély szúrást ejtünk a combon, és minden mélyedésbe beletűzünk egy darab olajbogyót, egy szelet fokhagymát és egy-két levél rozmaringot. A húst megsózzuk, olívaolajjal megkenjünk, a friss fűszerekkel alaposan megszórjuk. Letakarva, hűtőszekrényben 4-5 órán keresztül pihentetjük.
Elkészítjük a parazsat a grillsütőben, kétoldalra húzzuk, és a báránycombot középre helyezve, letakarva másfél órán át sütjük. Grillezett zöldségekkel, salátával és száraz fehérborral kínáljuk.

Készült Sándor módján, a Nagy kerti grillkalauz alapján.


2 megjegyzés:

"saját levében" írta...

Boldogok azok a kavicsok ott alul!

Rossamela írta...

Gyö-nyö-rűűű!