2010. május 15., szombat

Legegyszerűbb rebarbarás lepény (tejmentes)


És a leggyorsabb is.  Jó, ha van hozzá friss eper.

Hozzávalók (egy kis tepsihez):

1 csomag félkész leveles tészta (275 g)
6-8 rebarbaraszár
1 ek étkezési keményítő
nádcukor
2 ek zabpehely

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Kiterítjük a levelestésztát a tepsire, körben egy éles késsel a szélétől 1,5-2 cm-re kissé bevágjuk, hogy legyen a lepénynek pereme.
A rebarbarát megtisztítjuk, fél centis szeletekre vágjuk, összekeverjük a keményítővel és kevés cukorral. Néhány percig állni hagyjuk, hogy eresszen egy kis levet, hogy a keményítő feloldódjék. A tésztát egyenletesen megszórjuk a zabpehellyel, elosztjuk rajta a rebarbarát, cukorral bőségesen megszórjuk. 25-30 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: