2010. április 30., péntek

Vörösáfonyás keksz (tejmentes)



A gasztroblogger találkozóra készült csokis vaníliás keksz változata. Szintén nagyon gyorsan elkészül, az aszalt gyümölcs szabadon variálható benne, és tehetünk hozzá még apróra vágott diót, mogyorót vagy mandulát is. A cukormennyiséget csökkentettem az eredeti mennyiséghez képest, de még tovább is lehetne, nekem így túl édes. Akinek nem muszáj, tejmentes margarin helyett használjon inkább vajat hozzá.

Hozzávalók (2 tepsi):

12,5 dkg tejmentes margarin
2 ek méz
12 dkg barna nádcukor
1 tojás
15 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
5 dkg zabpehely
csipet só
10 dkg aszalt vörösáfonya

Olvasszuk fel a vajat. Adjuk hozzá a cukrot és a mézet, alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a kissé felvert tojást is, keverjük el. Keverjük hozzá a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport és a sót. Végül keverjük az áfonyát is a masszához.
Béleljünk ki két tepsit sütőpapírral, és a masszából tegyünk púpos teáskanálnyi adagokat egymástól legalább 4 cm távolságra (szét fognak folyni!). 190 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen 180 fok) süssük 8-10 percig, míg kicsit pirulni kezdenek.

Nincsenek megjegyzések: