2010. március 30., kedd

Medvehagymás, krumplis lepény

Ha kis késéssel is, de szépen megindult a medvehagyma-szezon, az utóbbi napokban már sok piacon is kapható volt. Leveles tésztából készítettem, ami ugyan frissen a legjobb, de ez a lepény másnap, ha lehet, még finomabb volt, szépen összeértek az ízek. Jó kis vendégváró étel.

Hozzávalók (egy nap tepsihez):

1/2 kg leveles tészta (fagyasztott)
egy nagy csokor medvehagyma (csíkokra vágva)
3 szem krumpli
5 púpos evőkanál joghurt (görög, török, vagy egy sűrű, kissé lecsöpögtetett hagyományos, én most egy 10%-os török joghurtot használtam hozzá)
1 tojás
5 dkg vaj
frissen őrölt bors

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Kicsit kihűtjük, összetörjük, és összekeverjük a joghurttal, tojással, és a csíkokra vágott medvehagymával. Sózzuk, borsozzuk.
A leveles tésztát kinyújtjuk, tepsibe simítjuk, megkenjünk a medvehagymás masszával. A vajat kockára vágjuk, meghintjük vele a lepényt. és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 30 perc).

1 megjegyzés:

Szamóca írta...

De jól hangzik és milyen egyszerű! Kár, hogy nem fotóztad le, de ezt mindenképpen ki fogom próbálni!