2009. október 31., szombat

Babette's - Spice & Books for Cooks

Itt jártam a héten, és nagyon tetszett. Babett's - Spice & Books for Cooks. Közel a Naschmarkthoz, egy kis mellékutcában egy szakácskönyvbolt. A hideg esős időben igazán hivogató volt betérni egy forró gyümölcsteára (házi cantuccinivel), és könyvnézegetésre. Rengeteg szakácskönyvet tartanak, egészen újakat, és régebben kiadottakat, főként német nyelvűeket, de jó sok angolt is. Az üzlet nevéhez híven fűszereket is árusítanak, és papíralapú konyhai témájú ajándékokat, falinaptárakat, képeslapokat, posztereket, stb.
De amitől az egész igazán a szívembe lopta magát, a bolt hátsó felében egy konyha található, egyszerű, mintha csak egy normál lakásban lenne, akár az enyém is lehetne.A pulthoz magas székekre le lehet ülni, és szó szerint belenézni a fazekakba. Ugyanis délben ebéd is kapható, hetente változik a menü. Van egy-két rendes asztal is, ha a vendég még kényelmesebben szeretne elhelyezkedni. És tényleg esznek is itt, mi sajnos az ebédhez már későn érkeztünk (no meg teli hassal), de egy fiatal anyuka öt év körüli kislányával éppen befejezte ebédjét.
Vásárlók jönnek-mennek, mindig vannak néhányan a boltban, úgy látszik, Bécsben ebből meg lehet élni, ezt az is bizonyítja, hogy a Babette's már hét éves.
Ha egyszer pályát módosítanék, egy ilyen helyet és munkát el tudnék képzelni magamnak.

Babette's, Spice & Books for cooks: Bécs, Schleifmühlgasse 17.

4 megjegyzés:

Tintaleves írta...

Nyáron nekem is nagyon tetszett ez a hely.

Ízbolygó írta...

Ó, igen! Álomvállakozás lenne.

kicsi vú írta...

Hú, ez nagyon-nagyon jó... már enélkül is nagy Bécs-nosztalgiám volt, de így...:) vettél valamilyen könyvet?

Zsuzsa írta...

Egy Ramsay-re majdnem elcsábultam. Szarvasgombász kollegának viszont hoztunk hármat is a témában.