2009. augusztus 3., hétfő

Zöldcitromos sült csirkecombok


Csirkét évek óta szinte csak sütőzacskóban sütök, ízletesebb, puhább az így készült, mintha csak simán tepsiben sütném, és még a melle sem szárad ki annyira. Ebben a receptben azonban csak csirkecomb szerepel, de darabokra vágott egészből is el lehet készíteni. Egészen kis méretű combokat kaptam hozzá, a bő 1 kilogrammnyi hús 7 darabból jött össze. Ha nagyobbakat kapunk, kicsit tovább kell sütni. Krumplipürét és fokhagymás-zsályás csillagtök köretet ettünk, és etyeki juhfarkot ittunk hozzá.

Hozzávalók (4 személyre):

1-1,2 kg csirkecomb
2 zöldcitrom (lime) (lehetőleg kezeletlen)
1 citrom (lehetőleg kezeletlen)
3 gerezd fokhagyma
1 csokor bazsalikom
frissen őrölt bors
2-3 ek extraszűz olívaolaj

Egy nagy méretű sütőzacskót kiterítünk a tepsire.
A citromokat jól megmossuk, felszelelteljük, és 5-6 darabot félretéve szétterítjük a sütőzacskó alján.
A fokhagymagerezdeket vékony szeletkre vágjuk, a bazsalikomot levelire tépjük. A csirkecombok bőrét fellazítjuk, és mindegyik bőre alá jó néhány fokhagymaszeletet és bazsalikomleveletet dugunk. A combokat sózzuk, borsozzuk, majd a sütőzacskóba tesszük egy rétegben a citromkarikákra. A maradék citromot a tetejére tesszük, ha maradt bazsalikomlevél, azt is rászórjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal.
A zacskót lezárjuk, két-három helyen kilyukasztjuk. A csirkét forró sütőben kb. 1 órán át sütjük, míg megpirul. Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: