2009. május 3., vasárnap

Zazzi, Solymár, egy tálca sütemény


Nem ismertük a solymári Zazzi cukrászdát a legutolsó Gusto megjelenéséig. A történet, hogy három egészen mással foglalkozó hölgy francia stílusú cukrászdát nyitott, persze egyből felkeltette érdeklődésünket, csakúgy, mint a magazinban található képek. Azon melegében megkérdeztük solymári kötődésű barátainkat, hogy ismerik-e a helyet. Ők ismerték, de mint mondták, sok solymári nem. Ezt bánhatják is, mint hamarosan meggyőződhettünk róla, mert már aznap egy tálca finom sütemény boldog tulajdonosaivá váltunk.
Mit is mondhatnék? Az eperhab eperízű, a körtehab körte ízű, a kávés sütemény kávés. Rafinált krémes és ropogós rétegek egymás tetején, külsőleg is igen tetszetősek. Egyik-másik kissé édesebb az én ízlésemnél, de ez már tényleg a csomó a kákán, cukrászdai viszonylatban nem emlékszem, mikor ettem ilyen finom, igazi ízű, fantáziadús süteményeket. Ami biztos, nem elégszünk meg az ajándékba kapott tálcával, hamarosan felkerekedünk, és megnézzük magunknak a Zazzit.

Zazzi update - a helyszínen

Meglepően szerény és egyszerű üzlet, s bár néhány asztal ki van téve a cukrászda elé, a poros, forgalmas főút mellett nincs kedve az embernek túl soká ücsörögni. A helyben fogyasztást azért nem hagytuk ki, a képen egy Dobos torta, citrushab és epres-mangós hab látható. Az ilyen habos csodák elkészítéshez nincs türelmem, kitartásom, ezért örülök, hogy a Zazziban jól csinálják, évi néhány darabra biztos vevő leszek.
A képen láthatókon kívül hazajött velünk még néhány darab tesztelésre, annyit már mondhatok, a puncstorta átírja erről a tortáról a hazai cukrászdák művei alapján kialakult elképzeléseinket. Ha ez a puncstorta, akkor szeretem. A csokoládémousse kocka is kellően tömény, ha valaki kedveli ezt a műfajt. Mozart művész néven pedig elegánsan halványzöld, pisztáciás, marcipános szelet is kapható, szintén sikert aratott.

A Zazziban macaront is találhatunk, még szerencse, hogy Solymáron van, nem túl közel hozzánk, túlságosan kedvelem ezt a könnyű francia édességet. Az is szerencse, hogy véletlen pont előző nap olvastam a Dining Guide-on a macaron tesztet, így már tudtam, hogy tartanak belőle, s nem kapott el különösebb szívdobogás megpillantásukkor. Biztos, ami biztos, vettünk mind a 7 féléből 1-1 darabot (ár: 200 Ft/db). Finomak voltak, bár sajnos frissességük igen csak változó. A krémek tekintetében szívesebben venném, ha játékosabbak, változatosabbak volnának, de panaszra így sincs ok.


Zazzi cukrászda, Solymár, Terstyánszky Ödön u. 89

9 megjegyzés:

jj írta...

nagyon guszták!
az árakról lehet tudni valamit?

Zsuzsa írta...

Az ajándékozókból csellel kiszedett összeg (s emiatt 100%-os garanciát nem vállalok), 3500 Ft volt, amit a képen látsz.

Ízbolygó írta...

Nohát...nem is szólsz, hogy erre jársz???:-(((
Pedig elkísértelek volna, mert bevallom, még én sem voltam. És fagyifronton is bemutatkoznak?

Tintaleves írta...

Nagyon érdekes... Én is szívesen csatlakozom zazizni! A túlcukrozás még a jobb helyeken is általános jelenség, pedig merhetnék érvényesíteni az eredeti ízeket, ha már annyit dolgoztak vele.

Zsuzsa írta...

jj, útba ejtettük, 390 Ft egy sütemény.

ÍB, legközelebb mindenképp, s remélem, kiadósakat csuklottál! :)(ovit is detektálam villanásnyilag útközben !) A fagyi sajnos nem saját, carte d'or.

Vettünk pár új fajtát még, a cukorprobléma egy-egynél felmerül, de az összkép így is jó. Majd updatelem a posztot, ha lesz egy kis időm, talán este (macaron!!!).
S nem kérdés, szervezünk egy Zazzi-túrát hamarost.

Tintaleves írta...

Más dolgod nincs, mint időpontot megadni, tudod!

Grenadine írta...

énis akarok jönni!! :)

Zsuzsa írta...

Titkos privát emailben foglak értesíteni a megfelelő időben.

Grenadine írta...

epedve várom!