2009. május 26., kedd

Articsókás paradicsomos lepény


Articsókák elpalántázva, szépen növekednek, persze belőlük csak jövőre számíthatok igazi termésre. Addig is az üveges articsókaszív használható, ezúttal egy ízesített, olasz változat, valójában antipastonak való. Igazi gyors, de mégis elegáns előétel, nagyon hamar kész van, különösen, ha a leveles tésztából is előre nyújtottat használunk, mint pl. a pluszos fabulo márkás. Itt kis mennyiséget adok meg, többszörözve, friss salátával hétköznapi főételnek is beválik.

Hozzávalók (2 személyre, előételként):

2 db 9*18 cm-es kinyújtott leveles tészta
fél üveg articsókaszív (kb. 10 dkg)
8 db koktél paradicsom
1 tojás sárgája
3 ek tejföl
friss kakukkfű levél

A tojás sárgáját a tejföllel és a sóval elkeverjük, és megkenjük vele a leveles tészta lapokat. Az articsóka szíveket és a paradicsomokat is félbevágjuk és elrendezzük a megkent tésztalapon. Megszürjuk az összemorzsolt friss kakukkfűvel.
180 fokon 15 perc alatt készre sütjük, azonnal tálaljuk.

(recept: Epicurious)

3 megjegyzés:

Fruzska írta...

Ez valami nagyon guszta:)

florentine írta...

Nekem jövőre se lesz, mert ami kikelt, azt felfalták a csigák. De nem adom fel...

Zsuzsa írta...

Micsoda, csigák?! Velük eddig nem számoltam. Remélem, megússzuk. :)

Fruzska, köszi.