2009. március 16., hétfő

Három színű sajt saláta - GBT



A hétvégi gasztroblogger találkozóra készült ez is, csak úgy, mint a fokhagymás, sajtos kenyér. Első ötlet volt, és a találkozó előtt néhány nappal gyorsan össze is állítottam, hadd érjen egy kicsit a piros-fehér-zöld jegyében készült saláta. Eredetileg aszalt paradicsommal készült volna, de azt valaki megette, gyanítom én, mert rajtam kívül senki sem szereti.

Hozzávalók:

10 dkg puha kecskesajt
2 sült piros paprika
2-3 szál rozmaring
2 dl extra szűz olívaolaj
néhány tekerésnyi frissen őrölt (hosszú) bors
citrom (elhagyható)

Nyári szezonban a piros paprikákat sütőben megsütjük és héjukat lehámozzuk, télen üveges sült paprikát is használhatunk. A paprikát apróra vágjuk, a kecskesajtot kis kockákra, és vegyesen egy befőttes üvegbe pakoljuk. Nekem a sajt és a paprika is eleve kellően sós volt, de ha szükséges lehet sózni. A rozmaringágakat közéjük dugdossuk, az olajjal felöntjük, néhány napig állni hagyjuk.
Tálaláskor szűrőkanállal egy tálkába tesszük a sajtot és a paprikát, borssal bőségesen megszórjuk. A rozmaringgal díszítjük, esetleg néhány csepp citromot is adhatunk hozzá.

Később a megmaradt olajat salátákba használhatjuk fel.

(Köszönet Vestának a fotóért)

3 megjegyzés:

Tintaleves írta...

Nálam avokádó lett volna a zöld összetevő, mint tipikus 1848-as zöldség.

Vesta írta...

Ebből a salátából én is csinálok egy adagot, nagyon jó ízű volt, és olyan mutatós. Muszáj egy-két napot állnia fogyasztás előtt?
Nem is olyan rossz a fotó :)

Zsuzsa írta...

Eszter, néha kompromisszumokat kell kötnünk. Kár, hogy nem tudtál jönni, avokádós ételt bármikor.

Vesta, jó ha áll, főleg a rozmaring miatt, de nem lehet rossz anélkül sem, csupa finomság van benne.