2008. augusztus 28., csütörtök

Sütötöklepény csicseriborsóval


Újra lehet sütőtököt kapni. Ez jó is, meg rossz is. Jó, mert nagyon szeretjük, szezonjában hetente minimum egyszer asztalra kerül, rossz, mert az jelzi, feltartóztathatatlanul közeleg az ősz.
Idén még csak az ún. sonka, vagy kanadai tököt láttam, egyébként is azt azt szoktam venni általában, mert megbízhatóbb a minősége, bár múlt télen néhányszor sikerült finom hagyományosat is kifognom.
Készült belőle egyszerű sütőtökkrém-leves (ez nálunk a fő kedvenc), ezúttal kevés édes paradicsommal, snidlinggel, olívaolajjal feldobva,

meg egy csicseriborsós sütőtöklepény, mert napok óta azon töröm a fejem, mibe is tehetnék egy kis csicseriborsót.

Hozzávalók (egy 20 cm-es formához):


20 dkg sütőtök (héja nélkül)

3 tojás
4 ek liszt

1 doboz konzerv csicseriborsó
12 dkg mascarpone
2 tk tejföl
1 kis csokor snidling

A sütőtököt nagylyukú reszelőn lereszeljük. Elkeverjük 2 tojással, a liszttel, kevés sóval és a leszűrt, lecsepegtett csicseriborsóval. A masszát kivajazott formába öntjük, és 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje épphogy pirulni kezd.
Közben a mascarponét összekeverjük a maradék tojással, a tejföllel és az apróra vágott snidlinggel. A lepény tetejére öntjük, és még 10 percre visszatesszük a sütőbe.
Langyosan fogyasztjuk, a paradicsomsaláta kiválóan illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések: