2008. május 6., kedd

Padlizsános zsemle - melegszendvics


Gyors meleg ebéd, tíz perc alatt elkészült, melybe még a szendvicssütő kipucolása is belefért. Szikkadt zsemlék felszámolására kiváló alkalom, ha már a zsemlemorzsa-raktárak is túlcsordultak. Eszközigényes, mert kell hozzá egy elektromos szendvicssütő. Ez olyan darab háztartásomban, amit szinte soha nem használok, de úgy látszik, időnként mégis jól jön.

Melegítsük elő a szendvicssütőt. Amíg melegszik, vágjuk félbe a zsemlét. Locsoljuk meg kevés extraszűz olívaolajjal, hagyjuk, hogy beszívódjon. Egy padlizsánból vágjunk két vékony szeletet, és kevés olívaolajon süssük meg mindkét oldalát egy teflonserpenyőben. Ha kész, süssünk meg két szelet paradicsomot is. Az egyik fél zsemlét szórjuk meg frissen reszelt parmezánnal. (A füstölgő szendvicssütőt gyorsan tisztítsuk meg, vigyázzunk, forró - így jár, aki váratlan vendég érkezése esetén elegáns mozdulattal eltünteti a szendvicssütőt, majd arról örökre megfeledkezik). Tegyünk rá pár levél bazsalikomot, egy karika sült padlizsánt, a két szelet paradicsomot, még egy kevés parmezánt, a másik karika padlizsánt, újabb adag sajtot. Fedjük le a másik fél zsemlével, és öt perc alatt süssük meg a szendvicssütőben. Előtte jobban néz ki, mint utána.

Nincsenek megjegyzések: