2008. március 20., csütörtök

Csicseriborsó medvehagymával


Medvehagyma medvehagymával. Ezt eszem a hétvége óta, ki kell használni ezt a néhány hetet, amíg frissen hozzájuthatunk. Nincs nap, hogy a ne tűnne fel újabb medvehagymás recept a gasztroblogokon. Rossa mela egy kis gyűjteményt is összeállított, érdemes új ötletekért körülnézni nála.
A csicseriborsó-rizs párosítás nagy kedvenc nálam, nemrégiben egy gombás változat fel is került a másik blogra. Itt a medvehagyma a főszereplő, méghozzá sütve.

Hozzávalók (2 főre):

1 doboz főtt csicseriborsó
1,5 bögre főtt rizs
1 nagy csomó medvehagyma
olívaolaj
citromhéj (lehetőleg kezeletlen)

A csicseriborsót lecsöpögtetjük, teljesen leszárítjuk. Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olívaolajat, folyamatosan kevergetve megpirítjuk rajta a csicseriborsót, félretesszük.
A medvehagymából néhány levelet félreteszünk, a többit mérettől függően keresztben két vagy háromfelé vágjuk. A serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a medvehagymát kis adagonként, kevergetve rövid idő alatt megsütjük (fröcsköl!). Vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Hozzákeverjük a csicseriborsót, rizst, megsózzuk, kevés citromhéjat reszelünk rá, és az egészet átforrósítjuk. Tálalás előtt a maradék medvehagymát apróra vágva rászórjuk.




2 megjegyzés:

Beatbull írta...

tetszik ez a csicseriborsó-medvehagyma párosítás!
nálunk épp ma volt csicseriborsó - igaz a "medvehagymaárral" szemben úszva mentával. zöldbabbal és lilahagymával ;)

Zsuzsa írta...

Mmm, az sem lehet rossz!
Én ebben a pillanatban fejeztem be az újabb adag elkészítését. :)